Brand en ongelukken voorkomen met elektraonderhoud door BV Elektra Amsterdam

Weet u zeker dat uw pand goed onderhouden is? Jaarlijks ontstaan er veel branden en gebeuren er ongelukken door gebrek aan onderhoud aan de elektrotechnische installaties in woningen en bedrijven.

Nooduitgang

Voorbeelden van slecht onderhoud

Voorbeelden van slecht onderhoud zijn onder andere loszittende wandcontactdozen, vervuilde schakel- en verdeelinrichtingen, loszittende aansluitpunten, blootliggende bedrading of slecht functionerende nood- en evacuatieverlichting.

U hoeft zich geen zorgen te maken als u deze punten eenmalig of jaarlijks laat controleren door BV Elektra Amsterdam. We voeren verschillende onderhoudswerkzaamheden voor u uit.

 

Denk daarbij aan controle van:

  • Brand- en ontruimingsinstallaties
  • Nood- en evacuatieverlichting
  • Algemene elektrotechnische installaties
  • Schakel- en verdeelinrichtingen
  • Inbraaksignaleringssystemen

Gedetailleerde rapportage voor uw verzekering

Eist uw verzekering een complete inspectie? BV Elektra Amsterdam voert deze snel en grondig uit. Na afloop ontvangt u van ons een gedetailleerde rapportage met daarin de bevindingen en een vrijblijvende offerte voor eventuele herstelwerkzaamheden.

Bel voor meer informatie: 020 - 694 44 22.

Brand- en ontruimingssystemen

Brand- en ontruimingssystemen

Brandmeldinstallaties en ontruimingssystemen moeten voldoen aan strenge eisen van de gemeente en brandweer. Om er zeker van te zijn dat het hele systeem nog goed werkt is ook een jaarlijkse controle en rapportage verplicht.

 

BV Elektra Amsterdam voert de keuring en het onderhoud voor u uit. Alle componenten worden nauwkeurig getest en in nominale staat gehouden.

Hoogwaardige noodverlichting

Noodverlichting

Ook de noodverlichting is onderhevig aan een verplichte jaarlijkse controle, die u door ons kunt laten uitvoeren. We checken voor u alle armaturen, de autonomietijd, accu’s en lichtbronnen.

 

Desgewenst plegen we ook het benodigde onderhoud en voorzien we u van een gedetailleerde rapportage. Zo voldoet uw noodverlichting gegarandeerd aan de geldende normen.

Elektrotechnische installaties

Wanneer u een (jaarlijkse) controle aan uw elektrotechnische installaties laat uitvoeren, controleren we alles in uw pand dat verbonden is aan vaste installaties. Denk daarbij aan verlichtingsarmaturen, bekabeling, elektrokasten en wandcontactdozen.

 

Daarbij wordt er ook een thermografische opname gemaakt van de groepenkast. Daarmee wordt gecontroleerd of er sprake is van losse contacten of te veel belasting.

Inspectie van arbeidsmiddelen

Als werkgever moet u steeds meer verantwoording afleggen voor de veiligheid van uw werknemers. Zo bent u als werkgever verplicht elektrische arbeidsmiddelen jaarlijks te laten controleren en registreren volgens de Nederlandse Norm (NEN).

 

In de NEN 3140 staat beschreven aan welke algemene eisen veilige bedrijfsvoering van werkzaamheden aan, met of nabij elektrische installaties moeten voldoen, van uw kopieerapparaat tot slijptol. De NEN 1010 beschrijft veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties aan elektrotechnische installaties zoals serverruimtes.